Wie ben ik?

holistische fysiotherapie in mijdrecht, reflexintegratiebehandelaar en fysiotherapeut in MijdrechtIk ben Erika Vesseur (1966), getrouwd met Jan en moeder van 3 volwassen dochters. Sinds 2014 werk ik als fysiotherapeut en reflexintegratie therapeut in Mijdrecht.

Na mijn afstuderen heb ik een paar jaar als fysiotherapeut gewerkt bij een particuliere praktijk. Daarna zijn we vanwege het werk van mijn man ruim 10 jaar in het buitenland geweest. Na terugkomst in Nederland wilde ik graag mijn kennis en vaardigheden bijwerken. Daarom ben ik toen begonnen aan een post Hbo-opleiding die gericht was op bewegen voor ouderen.

Scholing op het gebied van coaching hoorde daar ook bij en ik ben mij daar toen extra in gaan verdiepen. Op de een of andere manier had ik binnen een week, nadat ik mijn certificaat had als Life coach, een baan als fysiotherapeut binnen een particuliere praktijk gevonden.

Binnen deze praktijk ontdekte ik dat ik altijd erg veel aandacht had voor de hele mens, naast de fysieke klachten die volwassenen en kinderen hadden. Op gegeven moment was ik zo geboeid door het coachen, dat ik wilde ontdekken of het coachen van kinderen ook iets was voor mij.

Jouw Krachtcentrale

Zo is ruim11 jaar geleden de praktijk Jouw Krachtcentrale begonnen. Eerst werkte ik voornamelijk als kindercoach, met kinderen met uitdagingen op sociaal-emotioneel gebied. Geleidelijk kwamen er ook steeds meer kinderen met leerproblemen.

Tijdens mijn zoektocht, om een van mijn eigen kinderen beter te kunnen begeleiden bij schoolse vaardigheden, kwam ik allerlei zaken tegen die ik zelf ook wilde leren toepassen. Zodat ik ook andere kinderen hiermee kon begeleiden. Dit was voornamelijk op het gebied van beelddenken. Ook ben ik mij gaan verdiepen in hooggevoeligheid, omdat ik merkte dat dit binnen ons gezin en bij de kinderen in mijn praktijk een belangrijke rol speelde.

Vanaf dat moment rolde ik van het een in het ander… en zo kwam ik ook bij MNRI ® reflexintegratie terecht. In april 2014 volgde ik mijn eerste cursus.

In januari 2020 heb ik het volledige MNRI® opleidingstraject succesvol afgesloten. Sindsdien mag ik mijzelf MNRI ® ‘core specialist’ noemen.

Nu ben ik reflexintegratie therapeut en fysiotherapeut in Mijdrecht. Het coachen komt helemaal terug binnen de holistische fysiotherapie, die daarom zo goed bij mij past. Er zijn nog meer cursussen die ik gevolgd heb maar die kan je vinden op mijn professionele profielpagina.

Momenteel komen er ongeveer net zoveel kinderen als volwassenen voor behandeling in mijn praktijk.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren