Is reflexintegratie leeftijdsgebonden?

Is reflexintegratie leeftijdsgebonden?Is reflexintegratie leeftijdsgebonden?

Is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt.

 “Omdat het lijkt dat het alleen maar over (jonge) kinderen gaat.”

 

Hieronder zal ik regelmatig kort iets schrijven over de problematiek (en leeftijd) waar mensen mee komen.

20-10-2017

Momenteel zie ik mensen van 2 t/m 70 jaar. Bijvoorbeeld:

  • Vrouw van 70 wil graag stabieler op haar benen kunnen staan en voorkomen dat ze struikelt en valt tijdens het wandelen.  Het gebeurd regelmatig dat ze haar hoofd draait om naar iets te kijken en dan haar evenwicht verliest.
  • Een jongetje van 4 is heel onrustig en slaapt slecht..

Met behulp de oefeningen om de reflexen te integreren (bij haar m.n. de ATNR) voelt de 70-jarige vrouw zich al een stuk zekerder. Dat is logisch want haar statische balans is een heel stuk verbeterd.
Bij het jongetje zijn er ook al vorderingen; hij slaapt al beter in en kan zich makkelijker ontspannen, waardoor hij ook minder onrustig is.

Up date 21-09-2018

  • Dame van 62 jaar valt laatste 10 jaar regelmatig. Tegenwoordig bijna wel 1 keer per maand. Als ze zich omdraait voelt ze onvastheid. Als kind heeft ze acuut reuma gehad en moest ze opnieuw leren lopen. Sindsdien is ze altijd wel stram gebleven.
  • Jongetje van 3 jaar valt erg vaak en vangt zich dan ook niet op. Valt dan op zijn hoofd en heeft daarom altijd een flinke blauwe plek op zijn voorhoofd.

Is reflexintegratie leeftijdsgebonden? Nee, het kan bij alle leeftijden gebruikt worden. Als de leeftijd wat hoger is, kan het zijn dat het wat langer duurt, eer dat effect wordt gemerkt. Maar dat is mede afhankelijk van de problematiek dat speelt.
“It’s never too late” zei de trainer van mijn allereerste MNRI-cursus.

Kijk  hier hoe ik te werk ga als reflexintegratiebehandelaar.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren