MNRI reflexintegratie oefeningen voor het immuunsysteem

Je leest het regelmatig in het nieuws: Beweging is belangrijk voor een goed werkend immuunsysteem.

Onderzoeken naar het positieve effect van o.a. matig intensief bewegen (dat zijn lichte vormen van beweging waarbij de hartslag en ademhaling in frequentie toenemen) op de werking van het immuunsysteem zijn al een tijdje bekend.

Er zijn ook onderzoeken* gedaan naar het effect van MNRI reflexintegratie oefeningen bij kinderen met een ernstige longaandoening of -ziekte. Dit is helaas nog niet zo bekend.
Uit de onderzoeken bleek dat verschillende waardes, belangrijk voor het optimaal functioneren van het immuunsysteem, duidelijk verbeterd waren in de groep die, naast gebruik van medicatie, ook een uitgebreid MNRI-programma hadden doorlopen (t.o.v. alleen gebruik van medicatie en een controlegroep).

Reflexintegratie oefeningen

Uit dit behandelprotocol zijn een aantal belangrijke onderdelen samengevoegd tot een kort oefenprogramma, door het Internationale SMEI Institute in Amerika. Speciaal vanwege de Corona gezondheidscrisis die momenteel wereldwijd aan de gang is.

Versterk je afweersysteem met MNRI oefeningenAls je pro-actief bent en dit dagelijks doet, zal het de werking van je afweersysteem krachtiger maken en de stress in je lijf ook doen afnemen. Waardoor je weerbaarder bent tegen allerlei ziektes.
Het kost weinig tijd en is makkelijk uit te voeren in de huiskamer, voor jong en oud. Zelfs zittend op een stoel is het grotendeels mogelijk.

Juist nu we met name thuis zijn en relatief inactief zijn, is een makkelijk, maar effectief beweegmoment heel belangrijk.

Aan het begin van het filmpje wordt kort (in het Engels) uitgelegd hoe het immuunsysteem opgebouwd is.

Deze oefeningen komen natuurlijk niet in de plaats van een lekker eind wandelen of fietsen.

Mocht je de oefeningen niet begrijpen, dan kun je contact met mij opnemen en zal ik deze belangeloos uitleggen en met je doorlopen. (via beeldbellen)

Voor meer informatie ga naar masgutovamethod.com

* Onderzoek:  Akhmatova NK, Masgutova SK, Shubina IZ, Akhmatov EA, Khomenkov VV, et al. (2015) Immunological Effects of Masgutova Neurosensorimotor Reflex Integration in Children with Recurrent Obstructive Bronchitis. Int J Neurorehabilitation 2: 166. doi: 10.4172/2376-0281.1000166

* Onderzoek: Akhmatova N, Akhmatova E (2017) Influence of MNRI on the Immune Status of Children with Down Syndrome. J Clin Cell Immunol 7: 483. doi: 10.4172/2155-9899.1000483